Sat Pavan Kaur
učiteljica kundalini joge
MAJoga 2011 ~ 5. Joga Festival Slovenije
 • Pozdravna stran
 • Program
 • NOVO - Urnik
 • Cenik
 • Namestitev
 • Učitelji
>>Utrinki z MAJoge 2011


Letos smo za vas pripravili pester program, ki vsebuje:več kot
20 ur
predavanj in delavnic
Narayani
koncert Narayani
12
učiteljev
iz Slovenije in tujine
gong kopel
zvočna kopel z gongi
mamice z dojenčki
delavnice za nosečnice,
dojenčke in otroke

En vikend - 15 delavnic in predavanj, jutranja sadhana, pa še koncert, ki bodo prepleteni v takšno harmonijo, da boste z MAJoge 2011 kljub intenzivnemu (psiho)fizičnemu delu odšli prebujeni in prerojeni. Vabljeni vsi, ki ste ob prebiranju izkusili iskrico zanimanja in navdušenja. Predznanje za nobeno od delavnic ni potrebno. Učitelji in inštruktorji pa boste svoje izkušnje še poglobili ter integrirali z znanji tehnik drugih učiteljev...

vsi ucitelji

Narava & otrokom prijazen festival:
Če nam bo tudi vreme podalo roko, bomo čimveč delavnic izvedli na prostem, sicer pa se bomo srečevali v dvorani s pogledom na morje.
Letos je festival še posebej družinam in otrokom prijazen, pa tudi sicer človeku ;o), saj poteka v prijetnem okolju zdravilišča Debelega Rtiča, ki je obdan z morjem in naravo. Otroci se bodo lahko igrali v Veveričjem domku in knjižnici za otroke, se kopali v bazenu hotela Bor ali Arija, morju, zunanjem bazenu, se nastavljali soncu, se podili po igriščih ali uživali v sprehodih po zdravilišču, kamor avtomobili nimajo vstopa. Seveda si trenutke za stik z naravo lahko vzamete tudi odrasli...
V času delavnic bo poskrbljeno za brezplačno varstvo otrok, ki jih boste lahko zaupali

Ani Rozman.
ana rozmanVaruška

Ana Rozman, novinarka, inštruktorica angleščine in kmalu učiteljica Shakti dance-a bom z veseljem popazila na vaše malčke, medtem ko se boste prepuščali jogijskim užitkom. Poleg rednega varstva dveh nečakinj, Izabele in Sofije, moje izkušnje z varstvom otrok vključujejo še delo v vrtcu Pod Gradom kot pomočnica vzgojiteljice, bila sem vzgojiteljica na Debelem Rtiču ter prostovoljka v Italiji in Nepalu, kjer sem poučevala otroke angleščino ter vodila likovne in pevske delavnice.

Varstvo za otroke je v času, ko bodo njihovi starši udeležili delavnic MAJoge 2011, brezplačno. Malčki, mlajši od 1 leta, se lahko pridružijo ostalim otrokom v varstvu le v spremstvu enega od staršev oziroma odrasle osebe.Delavnice za nosečnice, dojenčke, otroke:
Ob zadostnem številu prijav bomo, tako kot do zdaj, organizirali tudi delavnice za nosečnice, mamice z dojenčki ter delavnice za otroke. Letos je takšnih delavnic kar osem (glejte zavihek program).

KONCERT
Nika Mihevc Narayani
Koncert
narayaniDebeli Rtič, petek 27. maj, dvorana Natura II

Narayani je solistka, ki nastopa v različnih glasbenih zasedbah po svetu. Njena glasba čustveno izraža željo po Resnici in spojitvi z Bogom. Pesmi, ki jih poje, so starodavne pesmi indijskih modrecev, ki poslušalce popeljejo v svet Zavesti, Ljubezni in odkrivanja globin človeške duše...

V koncertu lahko uživate tudi, če se ne boste predali ostalim jogijskim užitkom MAJoge 2011. Pravočasno si rezervirajte vstopnico.

Vstopnina:
za udeležence celotnega programa MAJoge 2011: brezplačno
zunanji: 10 eur
otroci: brezplačno

Prinesite blazino ali odejo za sedenje na tleh. Če želite sedeti na stolu, nam to prosim sporočite.DELAVNICE
Anita Kajtezovič & Dušan Mamut Badovinac Zupanjič:
Ona o njem, on o njej ~ delavnica za kultivacijo ženske in moške spolne energije
Anita in DusanSpolna energija je najmočnejša energija v našem sistemu. V sebi nosi vitalnost in razvojni potencial. Da bi jo ohranjali in imeli razvite zdrave meje, jo je potrebno negovati, vzgajati in obnavljati. 
Če smo z njo potratni, lahko po nepotrebnem izčrpavamo telo. Vse to človek vedno bolj občuti predvsem s staranjem in zato se bomo seznanili z nekaterimi starodavnimi taoističnimi vajami za nego ženske in moške spolne energije, kot so:
 • povečanje spolne energije
 • obnavljanje ženskih spolnih organov
 • učvrstitev vagine in obnovitev jajčnikov
 • obnavljanje in povečevanje prsi
 • aktivacijo glavnega duhovnega centra in sublimacija spolne energije
 • zeliščne formule za spolno revitalizacijo
 • skrivnosti dolgoživosti za žensko in za moškega
 • vaje za povečanje spolne energije moškega, žadaste palčke in okrepitev erekcije
www.ZvokVsehZvokov.com


Anja Humljan:

Urbana joga ~ preplet diha, glasbe in giba
Anja Humljan V Urbani jogi se prepletajo starodavna indijska znanja s sodobnim načinom življenja. Urbana joga preko načinov razmišljanja in delovanja, ki so nam blizu, vzpodbuja človekovo osredotočanje in tenkočutnost za uresničevanje neizčrpnih in navdihujočih potencialov, ki jih nosimo v sebi in ki se skrivajo v svetu, ki nas obdaja.
Urbana joga ima poudarek na jogijskem dihu in glasbi; dih vodi gib, glasba pa sega vse od tradicionalne indijske do sodobnih elektronskih ritmov. S prepletom glasbe in diha, se zaporedje asan preliva v tekoče gibanje, ki priznava moč in lahkotnost, raztezanje in krčenje, aktivnost in mirovanje.
Urbana joga spodbuja zavest o tem, da se osredotočamo na to, kar čutimo in želimo, in ne na to, kako mislimo, da bi stvari »morale« biti. V Urbani jogi se združi živopisana druščina našega raznolikega sveta – navdušenci za lovljenje valov in vetra, klovni in sanjači, raztegljivi in zakrčeni, logiki in poeti, žalostni in veseli ... Vse to smo mi in mi smo življenje. Urbana joga pa je ogledalo za življenje in vsakdanje življenje se zrcali v Urbani jogi.

www.anjahumljan.si


Claire Akehurst, Italija:

Shakti dance
Claire Akehurst»Sem Claire Shakti. Živim na podeželju Toskane v Italiji. Mnogo let sem se učila in izvajala različne vrste masažnih terapij ter terapij z energijo in šamanskimi tehnikami. Sem profesionalna učiteljica Shakti dancea, tehnike, s katero sem se prvič srečala leta 2004 na seminarju o spremenjenih stanjih zavesti v Italiji. Shakti dance učim že sedmo leto.«

Shakti dance je joga plesa, ki jo je na osnovi jogijske filozofije razvila Sara Avtar Olivier.

Shakti dance za sproščanje napetosti in dihanja ter odpiranje energetskih kanalov uporablja asane v gibanju, ki jim sledijo dinamične vaje za povečanje in širjenje življenjske energije ter odpiranje čaker.
Te vaje omogočijo našemu celotnemu bitju, da se lahko popolnoma svobodno predaja ter izraža svojo resnično bit skozi ples. Svobodnemu plesu sledi meditacija v gibanju, ki omogoči integracijo in ravnovesje vzbujenih energij.

Učinki Shakti dancea so takojšnji: po vadbi se boste počutili polni energije in sproščeno. Zavest duše skozi Shakti dance rodi izkušnjo naše resnične vibracije, naše esence, ki je radostna in svetla. Ko je enkrat prebujena, se spontano manifestira v našem vsakodnevnem življenju.


Dušan Mamut Badovinac Zupanjič:

Zvočna delavnica z gongi in himalajskimi pojočimi posodami o vodi in Leonardu
Dusan Mamut zdZvočna delavnica za vse starosti nam v uri in pol nudi priložnost spoznave, zabave, sprostitve in zakoračiti korak naprej ali pa zasidrati prej ustvarjenega.

Skupinska aktivacija in tvorjenje zvočnega prostora (povezovanje z zvokom školjke v krogu in vaja "štiri v zrak")
 • uporaba gonga in pojočih posod v vsakem domu
 • pogovor o vodi kot elementu presežkov, njeni uporabi v vsakdanjem življenju, osrednji pozornosti v dnevu in zaporedjih (zlati rez), ki so bistvena, jih ne učijo v šolah, vendar krojijo nas in stvarstvo
V drugem delu delavnice boste uživali v krajši zvočni kopeli prvinskih glasbil, kot so: planetarni gongi, didgeridoo, školjke, himalajske in kvarc pojoče posode, slovaška fujara, in mnoga druga. V zvočnem prostoru, ki ga bomo tvorili boste lahko izvajali svoje vaje, meditirali, dremali, spali, sidrali prej slišano ali pa budno opazovali in procesirali.

www.ZvokVsehZvokov.com


Nika Mihevc Narayani:

Učenje in petje svetih manter
Nika Mihevc NarayaniMantre so besede ali zvoki z močno duhovno vibracijo in energijo.
Beseda mantra je sestavljena iz dveh zlogov: man – um in tra – osvoboditev. Mantra je torej zvok, ki osvobaja um strahu, vezanosti in trpljenja.
Petje manter prečiščuje in harmonizira vse nivoje naše zavesti, od najbolj grobih pa do najsubtilnejših, ter jih ponovno uskladi s svojo naravno, kozmično vibracijo.
Rezultat je občutek izpolnjenosti, sreče in miru, fizično, mentalno in duhovno zdravje, povečanje notranje moči in samozavesti, povezanost z vsem stvarstvom, bujenje in prebujanje kozmične zavesti.

Robert Honn:

Vinjasa Flow joga ~ Ples energij
Robert HonnProgram:
 1. Kaj je Vinjasa flow praksa
 2. Ujaji dih, pozornost, celovito delovanje
 3. Celostna praksa
 4. Sprostitev
 5. Pranajama in krajša meditacija
Vinjasa flow je oblika hatha joge, ki niza jogijske položaje v tekoče zaporedje povezano z dihom. Zaporedje ni vedno isto , temveč se prilagaja sposobnostim in potrebam skupine ali posameznika. Slog Vinjasa joge je pogosto zanimiv za aktivne osebe, ki so s težavo popolnoma statični. Razvoj sposobnost za umiritev tako prihaja skozi gibanje. Zahtevnost se prilagaja skupini, zato je primerna vadba tako za začetnike kot tudi poznavalce. Je fizično lažji program kot Hatha flow ali Asthanga joga.

www.jogado.com


Sat Pavan Kaur:

Breathwalk
Sat Pavan KaurBreathwalk je znanost kombiniranja specifičnih vzorcev dihanja v sinhronizaciji s koraki, učinek pa stopnjujemo še z umetnostjo neposredne, meditativne pozornosti. Breathwalk je enostaven in izjemno učinkovit. Ko enkrat osvojite tehniko vzorca dihanja ob korakih hoje, ste v trenutku na poti fizičnega in mentalnega fitnesa.

Dih nadzoruje Um: pranajama je jogijska tehnika obvladovanja dihanja. Ko dihamo zavestno, dih vzpostavi nadzor nad umom in omogoči izkoriščanje njegove naravne moči za neposredne in takojšnje akcije.

»Um je čudovit služabnik, vendar grozen gospodar.« Yogi Bhajan

Breathwalk vam torej priskrbi zmožnost izbiranja stanja duha, ki vam bo najbolje služilo.
Mantre ponovno vzpostavijo nekatere povezave v možganih: meditacija ni odsotnost misli, ampak pozornost na poedino, kar povzroči pospeševanje aktivnosti v možganih. Če poenostavimo: usmerjena pozornost (z mantro) zamegli naključno klepetanje v možganih. Ko se hrup v možganih megleno porazgubi, lahko zaslišite subtilne glasove, ki prebivajo v vašem srcu.
Srce je vir Resnice/Miru/Čistosti, Um pa je vir strahu/panike/dvoma.

V primeru slabega vremena bo Sat Pavan Kaur vodila delavnico kundalini joge v dvorani.

www.bit-je.si


Vladana Ninić in Adnan Gulamović, BiH:

Glasbena terapija z bobni
V delavnici se bomo pobliže spoznali z metodami glasbene terapije s tolkali:
 • masaža z ritmom
 • petje horskega OMa
 • vodena fantazija z bobni
 • igranje skupinskega ritma
Glasba je univerzalni jezik vseh prebivalcev planeta Zemlja. Glasbena terapija z bobni je eden od najpreprostejših, pa tudi najbolj kreativnih pristopov v preventivi in vzpostavljanje zdravega psihosocialnega razvoja.

Inštrumenti, ki jih bomo uporabljali pri delu, so razne vrste tolkal in ropotuljic, ki so ene od najprimernejših inštrumentov za komunikacijo preko glasbe.

Z igranjem na bobne obujamo naravno življensko energijo, z udarjanjem na bobne pa se prebuja in aktivira tudi večina organov v telesu, ki so povezani z refleksološkimi točkami na dlaneh.
Z ritmičnimi izmeničnimi udarci z obema rokama usklajujemo desno in levo možgansko polovico, ki sta povezani z razumom oz. intuicijo. Zvok, ki ga ustvarjajo bobni, aktivira parasimpatični nevrološki sistem, ki deluje kot antistresni tretma in nas vodi v sprostitev, naš fokus se in zunanjega dogajanja preusmeri v notranje dogajanje.

Če imate doma kakršnakoli tolkala, vas srčno prosimo, da jih za čas delavnice prinesete s seboj...PREDAVANJA:
Biljana Gorše:
Joga in terapija
Biljana GoršeVse, kar je v umu, je tudi v telesu, ali vse kar je v telesu, je tudi v umu. Razlika je le v tem, da nam telo to konkretno pokaže in nima skrivnega jezika kot um.

Vsaka naša misel, naše doživetje, povzroči dogajanje v telesu, ki ga ne zaznamo takoj, z dolgotrajnim delovanjem v eni isti smeri pa lahko vidimo ali začutimo rezultat na telesu. Rezultat se lahko pojavi kot mišična blokada, ki ovira gibljivost, kot deformacija skeletnega in mišičnega tkiva, moteno delovanje kakega drugega organskega sistema ali kot poškodba, ki jo takoj začutimo, ker nas na njo opozori bolečina.
Lahko z jogijsko prakso vplivamo na naše psihično počutje in kako?
Ga lahko poljubno spreminjamo in v kakšnem razponu?
Kaj se dogaja v telesu v času izvajanja prakse na fiziološkem in kaj na psihiološkem nivoju ter kako nam naše telo to pokaže?

www.jogastudio-dharma.si


Robert Honn:

Potovanje skozi zgodbo Mahabharate
Robert Honn mJoga, vrline, skušnjave, s katerimi se soočajo glavni akterji zgodbe, so univerzalni odsevi našega vsakdanjika. Mahabharata s svojo aktualnostjo presega časovne in prostorske omejitve in zrcali intimo vsakega posameznika.

Mahabharata je razdeljena na osemnajst knjig (Parvan) in skozi njih se prepleta osnovna zgodba o nasledstvu dveh vej družine Kurujev. Ker je Mahabharata najverjetneje nastajala vsaj dvesto do petsto let, nekje med 700 pr.n.š. in 200 pr.n.š. (nekateri indologi jo uvrščajo v časovno obdobje 1000 pr.n.š), je treba razumeti, da je osnovna zgodba nekakšna hrbtenica, na katero so se skozi čas pripenjale nove zgodbe, ki so se nekako vklapljale v osnovno ali pa so zavzele stransko vlogo v obširnem epu.

Zaprite oči, odprite srce in se podajte na čudovito popotovanje v globine sebe…

www.jogado.comJUTRANJA SADHANA:
v soboto: Jutranja sadhana s Sat Pavan Kaur (kundalini joga)

v nedeljo: Jutranja sadhana z Robertom Honnom


GONG KOPEL v soboto 28. maja:

Dušan Mamut Badovinac Zupanjič:
Zvočna kopel gongov, himalajskih pojočih in kristalnih kvarc posod, didgeridooja, šamanskega bobna, …
Dušan MamutVabljeni v zvok prvinskih glasbil: planetarni gongi Sedne, Jupitra, Lune, avstralski aboridžinski didgeridoo, slovaška pastirska fujara, češka pastirska piščal, himalajske pojoče posode, afriška sansula, kavkaška dromlja, ksilofoni, uglašeni vetrni zvonovi, kristalne kvarc posode, afriške dežne palice, različne ustne harmonike, šruti, oceanski boben, šamanski boben, školjke, ...

Prvinska glasbila so enostavna, melodično, harmonično in ritmično pa z njimi lahko prikličemo zvočne svetove, kot so različna polja spevne narave: šumenje valov, dih daljnih vetrov, živali in rastlin, vse do planetarnih vibracij vesolja in nazaj do najbolj intimnega okolja v materinem trebuhu, itn.

Izraz »zvočna kopel« pomeni aktivno polje zvoka, ki ga ustvari igralec na gong in v katerem so občutki podobni lebdenju na vodi, namakanju v zvoku.
Smo iz tonov, vsak del telesa ima svojo frekvenco, telo pa je skupek le teh, kar da osnovni telesni ton. To je možno na bioresonančnih aparatih znanstvenih inštitutov tudi izmeriti. Torej vsako bitje zase je kot glasbilo, ki ga je možno in dobro redno uglaševati. V času zvočne kopeli ustvarimo bogat spekter različnih tonov, podtonov, nadtonov, frekvenc in barv, ki v kombinaciji z namenom ustvarijo učinkovito uglaševanje bitja in prostora na mnogih nivojih. Udeleženec se postopoma potopi v zvok, zavibrira, odloži utrujene vibracije vsakdanjika, se v duhu okopa in vstane kot prerojen. Možen cilj je pot, ki prinese uglasitev po principu resonance in dvig zavesti, ki nastopi sama od sebe, kadar se popolnoma prepustimo, sprostimo in prihodu damo namen.

Za polno doživetje svetujemo sproščen položaj (leže,sede,...).

Po zvočni stvaritvi udeleženci opišejo občutke z besedami: lahkotnost, umirjenost, regeneracija, sproščenost, veselje, rast, mir, polnost, radost, vesolje, prvinskost, širjenje, zvok in več kot to... Skratka "uglašen duh, v uglašenem telesu."

www.ZvokVsehZvokov.comZA NOSEČNICE, DOJENČKE IN OTROKE:

Anita Leskovšek Feldin:
Joga za nosečnice
Anita Leskovšek FeldinSe želite poglobiti v svojo nosečnost in nameniti nekaj časa le svoji novi vlogi, svojemu otroku ter krepiti vajino vez in se družiti s svojim še nerojenim otrokom?
Želite otroku podariti trden temelj varnosti in notranjega ravnotežja?
Se želite dobro psihofizično pripraviti na proces poroda?

Izredno hitro spreminjajoče se telo noseče ženske prinaša nove izzive. Sprejetje nove podobe telesa ženske in skrb za fizično pripravljenost na porod, materinstvo ter hitrejše poporodno okrevanje je le en cilj joge za nosečnice. Spremenjeno čustvovanje zaradi hormonalnih sprememb zahteva skrb za materino psihično in duševno ravnotežje. Pri vsem tem pa je ključno povezovanje z nerojenim otrokom in zavedanje, da otrok sočustvuje z vsem, kar čuti njegova mama, zato je pomembno poznati tehnike za boljše čustveno ravnotežje, sprostitev in umiritev.
Na delavnici bomo opozorili tudi na razlike pri vadbi glede na trajanje nosečnosti.

Eva Lina Rotar:

Vadba za mamice & dojenčke (4 meseci in več)
Eva Lina RotarNamen vadbe je okrepiti in oblikovati telo po porodu, hkrati pa omogočiti materi in dojenčku ostati v stiku in spoznavati svet gibanja in glasbe, saj se v enourni vadbi zvrstijo različni elementi aerobnih vaj in plesnih korakov. V nasprotju z mnogimi tovrstnimi vadbami sta mati in otrok ves čas skupaj – otrok aktivno sodeluje ves čas, zato je eden od pogojev zadostna moč matere, da lahko otroka drži v rokah vsaj 30 minut skupaj.

Vadba je primerna za dojenčke nekje od 4 oz. 5 meseca naprej, ko lahko samostojno držijo glavico pokonci. Delavnico bosta vodila Eva Lina in njen sin Erik, ki bo v času delavnice star skoraj 9 mesecev.

Za udeležbo na delavnici potrebujete:
 • dodatna oblačila za dojenčka po vadbi
 • tekočino zase in za dojenčka
 • mehko podlogo, ki jo lahko za dojenčka položijo
 • podlogo za jogo ali armafleks...
www.jogado.com


Sat Pavan Kaur:
Kundalini joga za otroke (3 – 6 let)
Sat Pavan Kaur in otrociJe naravna in zabavna izboljšuje zdravje umirja in zmanjšuje posledice stresa izboljšuje moč koncentracije in zmožnost umiritve pomaga graditi vzdržljivost, vztrajnost in potrpežljivost spodbuja ustvarjalnost

Joga za otroke je tisto varno igrišče, kjer otrok začuti kdo je in se mu ni treba bati, da bo naredil kaj narobe. Otroci bodo skozi ne-tekmovalne oblike gibanja spoznavali svet okoli sebe in odkrivali svoj lastni notranji svet. Vaje so prilagojene otrokom in njihovemu načinu razmišljanja, saj otroci potrebujejo igro, preko katere odkrivajo svoj lasten svet.

Otroci potrebujejo za vadbo joge: podlogo za ležanje, udobna oblačila (kratki in dolgi rokavi) ter odejo.

www.bit-je.siAnja Humljan:

Urbana joga za otroke (7 let in več)
Anja Humljan otrociV Urbani jogi za otroke se preko zabavne in aktivne igre združita telo in um otroka, preko domišljije pa se otrok seznani z brezmejnostjo lastnega potenciala ter potenciala okolja, v katerem se je rodil, v katerem odrašča in živi. Urbana joga otroka seznanja s tem, da je včasih dobro, da smo mirni, tiho in da premišljujemo. Urbana joga kaže otrokom, da je telo njihov zaveznik, prijatelj in inštrument, ki jim omogoča gibanje, izražanje in konec koncev življenje. Preko zabave in komunikacije se otrokom odpre v pogled v to, kako se počutijo, kaj jih zanima, česa ne razumejo in kako lahko napredujejo. Navdihovati in ne dajati zakonov, prebujati in ne siliti, je cilj Urbanje joge za otroke.

www.anjahumljan.si


Robert Honn:
Potovanje skozi zgodbo Mahabharate (za otroke ~( in odrasle ;o) ~ starosti 4 let in več)
Robert Honn mJoga, vrline, skušnjave, s katerimi se soočajo glavni akterji zgodbe, so univerzalni odsevi našega vsakdanjika. Mahabharata s svojo aktualnostjo presega časovne in prostorske omejitve in zrcali intimo vsakega posameznika.

Mahabharata je razdeljena na osemnajst knjig (Parvan) in skozi njih se prepleta osnovna zgodba o nasledstvu dveh vej družine Kurujev. Ker je Mahabharata najverjetneje nastajala vsaj dvesto do petsto let, nekje med 700 pr.n.š. in 200 pr.n.š. (nekateri indologi jo uvrščajo v časovno obdobje 1000 pr.n.š), je treba razumeti, da je osnovna zgodba nekakšna hrbtenica, na katero so se skozi čas pripenjale nove zgodbe, ki so se nekako vklapljale v osnovno ali pa so zavzele stransko vlogo v obširnem epu.

Zaprite oči, odprite srce in se podajte na čudovito popotovanje v globine sebe…

www.jogado.com


Dušan Mamut Badovinac Zupanjič:

Zvočna delavnica za vse starosti z gongi in himalajskimi posodami
Duašan Mamut zdZvočna delavnica za vse starosti nam v uri in pol nudi priložnost spoznave, zabave, sprostitve in zakoračiti korak naprej ali pa zasidrati prej ustvarjenega.

skupinska aktivacija in tvorjenje zvočnega prostora (povezovanje z zvokom školjke v krogu in vaja "štiri v zrak")
 • uporaba gonga in pojočih posod v vsakem domu
 • pogovor o vodi kot elementu presežkov, njeni uporabi v vsakdanjem življenju, osrednji pozornosti v dnevu in zaporedjih (zlati rez), ki so bistvena, jih ne učijo v šolah, vendar krojijo nas in stvarstvo
V drugem delu delavnice boste uživali v krajši zvočni kopeli prvinskih glasbil, kot so: planetarni gongi, didgeridoo, školjke, himalajske in kvarc pojoče posode, slovaška fujara, in mnoga druga. V zvočnem prostoru, ki ga bomo tvorili boste lahko izvajali svoje vaje, meditirali, dremali, spali, sidrali prej slišano ali pa budno opazovali in procesirali.

www.ZvokVsehZvokov.com


Nika Mihevc Narayani (za otroke, ki so zvečer že lahko dlje pokonci ;o)
Koncert
narayaniDebeli Rtič, petek 27. maj, dvorana Natura II

Narayani je solistka, ki nastopa v različnih glasbenih zasedbah po svetu. Njena glasba čustveno izraža željo po Resnici in spojitvi z Bogom. Pesmi, ki jih poje, so starodavne pesmi indijskih modrecev, ki poslušalce popeljejo v svet Zavesti, Ljubezni in odkrivanja globin človeške duše...

V koncertu lahko uživate tudi, če se ne boste predali ostalim jogijskim užitkom MAJoge 2011. Pravočasno si rezervirajte vstopnico.

Vstopnina:
za udeležence celotnega programa MAJoge 2011: brezplačno
zunanji: 10 eur
otroci: brezplačno

Prinesite blazino ali odejo za sedenje na tleh. Če želite sedeti na stolu, nam to prosim sporočite.Dušan Mamut Badovinac Zupanjič:
Zvočna kopel gongov, himalajskih pojočih in kristalnih kvarc posod, didgeridooja, šamanskega bobna, …
Dušan MamutVabljeni v zvok prvinskih glasbil: planetarni gongi Sedne, Jupitra, Lune, avstralski aboridžinski didgeridoo, slovaška pastirska fujara, češka pastirska piščal, himalajske pojoče posode, afriška sansula, kavkaška dromlja, ksilofoni, uglašeni vetrni zvonovi, kristalne kvarc posode, afriške dežne palice, različne ustne harmonike, šruti, oceanski boben, šamanski boben, školjke, ...

Prvinska glasbila so enostavna, melodično, harmonično in ritmično pa z njimi lahko prikličemo zvočne svetove, kot so različna polja spevne narave: šumenje valov, dih daljnih vetrov, živali in rastlin, vse do planetarnih vibracij vesolja in nazaj do najbolj intimnega okolja v materinem trebuhu, itn.

Izraz »zvočna kopel« pomeni aktivno polje zvoka, ki ga ustvari igralec na gong in v katerem so občutki podobni lebdenju na vodi, namakanju v zvoku.
Smo iz tonov, vsak del telesa ima svojo frekvenco, telo pa je skupek le teh, kar da osnovni telesni ton. To je možno na bioresonančnih aparatih znanstvenih inštitutov tudi izmeriti. Torej vsako bitje zase je kot glasbilo, ki ga je možno in dobro redno uglaševati. V času zvočne kopeli ustvarimo bogat spekter različnih tonov, podtonov, nadtonov, frekvenc in barv, ki v kombinaciji z namenom ustvarijo učinkovito uglaševanje bitja in prostora na mnogih nivojih. Udeleženec se postopoma potopi v zvok, zavibrira, odloži utrujene vibracije vsakdanjika, se v duhu okopa in vstane kot prerojen. Možen cilj je pot, ki prinese uglasitev po principu resonance in dvig zavesti, ki nastopi sama od sebe, kadar se popolnoma prepustimo, sprostimo in prihodu damo namen.

Za polno doživetje svetujemo sproščen položaj (leže,sede,...).

Po zvočni stvaritvi udeleženci opišejo občutke z besedami: lahkotnost, umirjenost, regeneracija, sproščenost, veselje, rast, mir, polnost, radost, vesolje, prvinskost, širjenje, zvok in več kot to... Skratka "uglašen duh, v uglašenem telesu."

www.ZvokVsehZvokov.com

(V zvočni kopeli uživajo že tudi dojenčki, vendar ni nujno, da bo vašemu dojenčku / otroku všeč.
Če temu ne bo tako, ste naprošeni, da zvočno kopel diskretno zapustite.)


URNIK - MAJoga 2011

Petek, 27. maja 2011:
12.00 - 16.00 registracija, nastanitev po sobah, kopanje  
16.00 - 16.30 Otvoritev MAJoge 2011, spoznavanje, navodila za naslednji dan  
16.30 - 18.00 Anja Humljan: Urbana joga 15
18.00 - 19.00 večerja  
19.00 Nika Mihevc Narayani: Učenje in petje svetih manter
Koncert Narayani
15

Sobota, 28. maja 2011:
4.30 - 7.00 Jutranja SADHANA s Sat Pavan Kaur (kundalini joga) bp
7.00 zajtrk  
8.00 - 9.30 predavanje: Biljana Gorše: Joga in terapija 15
9.30 - 10.00 prosto  
10.00 - 11.55 Robert Honn: Vinyasa Flow 20
12.00 - 14.00 kosilo (ni všteto v ceno), kopanje, odmor  
12.00 - 12.55 Anja Humljan/Sat Pavan Kaur: Joga za otroke 10
13.00 - 13.55 Eva Lina Rotar: Vadba za mamice & dojenčke 10
14.00 - 15.30 Sat Pavan Kaur: Breathwalk 15
15.30 - 16.00 odmor  
16.00 - 18.00 Anita Kajtezovič & Dušan Mamut Badovinac Zupanjič: Ona o njem, on o njej ~ kultivacija ženske in moške spolne energije 20
18.00 večerja  
19.00 - 20.00 Robert Honn: Potovanje skozi zgodbo Mahabharate 10
20.00 - 20.30 odmor  
20.30 - 22.00 Dušan Mamut: Zvočna kopel gongov, himalajskih pojočih in kristalnih kvarc posod, didgeridooja, šamanskega bobna, … 15

Nedelja, 29. maja 2011:
5.00 - 7.00 Jutranja SADHANA z Robertom Honnom bp
7.00 zajtrk  
8.00 - 11.00 Claire Akehurst: Shakti dance ~ Joga plesa 30
11.00 - 11.30 prosto  
11.30 - 13.00 Dušan Mamut: Zvočna delavnica z gongi in himalajskimi pojočimi posodami o vodi in Leonardu
(za vse starosti)
15
13.00 - 15.00 Vladana Ninić in Adnan Gulamović: Glasbena terapija z bobni 20
15.00 - 15.30 Zaključek MAJoge 2011  
15.30 kosilo  
Več o posameznih delavnicah si preberite pod zavihkom program.
Program si lahko natisnete
tukaj.

Cena za MAJoga vikend paket in MAJoga paket delavnic:
je objavljen na www.bit-je.si

Cena za udeležbo na delavnicah po posameznih dnevih:
petek: 30 eur, sobota: 85 eur, nedelja: 60 eur

Vseh delavnic se lahko
(do zasedenosti mest) udeležite tudi posamično:
cena posamezne delavnice je navedena v skrajno desnem stolpcu ob plačljivih delavnicah (10 eur, 15 eur, 20 eur, 30 eur). Mesto za obisk posamezne delavnice si rezervirate s predplačilom. Prijavite se na info@bitje.si, po gsm: 031 377 232 ali preko e-pošte na: info@bit-je.si

Joga za nosečnice: organizirali jo bomo v primeru dovolj velikega števila prijav.

Jutranja sadhana: je brezplačna – vabljeni (predhodna prijava ni potrebna).

Trudimo se, da bi bili naši dogodki družinam in otrokom prijazni, zato v času festivala organiziramo tudi delavnice za nosečnice, mamice z dojenčki in za otroke. V času, ko boste starši na delavnicah, boste otroke lahko zaupali v varstvo Ani Rozman.

Prosimo, pozanimajte se za starostne omejitve dojenčkov/otrok za udeležbo na posamezni delavnici! Dojenček/otrok se posamezne delavnice lahko udeleži v spremstvu starša (razen Joge za otroke), ki je za otroka na delavnici odgovoren.

Pridržujemo si pravico do spremembe urnika (tudi na boljše ;-).

Se vidimo! Sat Pavan Kaur


CENE ZA ODRASLE:
- MAJoga vikend paket s polpenzionom:
 • prost vstop na vse delavnice, predavanja, sadhane, koncert
 • 2x nočitev v 2-, 3- in 4-posteljnih sobah, 2x turistična taksa
 • petek: večerja; sobota: zajtrk, večerja; nedelja: zajtrk, kosilo; med obroki bo na voljo sveže sadje
Vila CELCER: 210 eur
Hotel BOR: 235 eur
Hotel ARIJA: 260 eur
Možnost plačila na 3 obroke: 1. obrok ob prijavi, 2. obrok do 18.4., 3. obrok do 18.5.

- MAJoga paket delavnic (brez polpenziona):
 • prost vstop na vse delavnice, predavanja, sadhane, koncert
 • med obroki bo na voljo sveže sadje
Vikend paket delavnic: 160 eur
Možnost plačila na 3 obroke: 1. obrok ob prijavi, 2. obrok do 18.4., 3. obrok do 18.5.


CENE ZA DOJENČKE IN OTROKE:
-1 dojenček ali otrok do dopolnjenega 3.leta (ob prijavi enega od staršev na polni MAJoga vikend paket):
 • prost vstop na delavnice, namenjene otrokovi starosti
 • 2x nočitev, 2x turistična taksa
 • brezplačno varstvo (za otroke od 1 – 3 let) v času delavnic za odrasle
 • med obroki bo na voljo sveže sadje
Vila CELER, Hotel BOR, Hotel ARIJA: 50 eur
Možnost plačila na 3 obroke: 1. obrok ob prijavi, 2. obrok do 18.4., 3. obrok do 18.5.
- 1 otrok 3 - 6 let (ob prijavi enega od staršev na polni MAJoga vikend paket):
 • prost vstop na delavnice, namenjene otrokovi starosti
 • 2x nočitev, 2x turistična taksa
 • petek: večerja; sobota: zajtrk, večerja; nedelja: zajtrk, kosilo
 • brezplačno varstvo v času delavnic za odrasle
 • med obroki bo na voljo sveže sadje
Vila CELCER: 85 eur
Hotel BOR: 95 eur
Hotel ARIJA: 100 eur
Možnost plačila na 3 obroke: 1. obrok ob prijavi, 2. obrok do 18.4., 3. obrok do 18.5.

- 1 otrok 7 - 14 let (ob prijavi enega od staršev na polni MAJoga vikend paket):
 • prost vstop na delavnice, namenjene otrokovi starosti
 • 2x nočitev, 2x turistična taksa
 • petek: večerja; sobota: zajtrk, večerja; nedelja: zajtrk, kosilo
 • brezplačno varstvo v času delavnic za odrasle
 • med obroki bo na voljo sveže sadje
Vila CELCER: 105 eur
Hotel BOR: 120 eur
Hotel ARIJA: 130 eur
Možnost plačila na 3 obroke: 1. obrok ob prijavi, 2. obrok do 18.4., 3. obrok do 18.5.
Zakaj ne bi prišli kar na krajše ali daljše počitnice? Privoščite si še ponedeljkovo popolno sprostitev...
- Cena polpenziona in doplačila za kosilo/večerjo:

Vila CELCER: 29 eur + TT
Hotel BOR: 42 eur + TT
Hotel ARIJA: 54 eur + TT
Cene so na osebo na dan in vključujejo: 8,5 % DDV, polpenzion (twc, telefon, internet), kopanje v notranjem ali zunanjem bazenu z morsko vodo

Doplačila:
Turistična taksa na osebo na dan: odrasli 1,01 eur, otroci od 7. do dopolnjenega 17. leta 0,51 eur, otroci do dopolnjenih 6 let gratis
Za vsak obrok (kosilo ali večerjo): 10 eur v hotelu Arija; 8 eur v hotelu Bor; 6 eur v jedilnici Natura
Otroška postelja na dan: 5 eur
Enoposteljna soba na dan: 10 eur

Popusti:
otroci v sobi z dvema odraslima osebama:
- otroci do dopolnjenega 3. leta starosti bivajo brezplačno
- otroci od 3. leta do dopolnjenega 6. leta starosti: 50% popust
- otroci od 7. do dopolnjenega 14. leta starosti: 30% popust
odrasla oseba na dodatnem ležišču: 20% popust
upokojenci in invalidi: 10% popust
Popusti se ne seštevajo!

Doplačilo za savno:
SAVNA
Hotel BOR
&
Hotel ARIJA
doplačilo 15 eur / 3 ure
(priporočljiva predhodna rezervacija na recepciji)

Denarja po prijavi ne vračamo - v primeru da se MAJoge 2011 iz kakršnegakoli razloga ne bi mogli udeležiti, lahko svoje mesto odstopite prijatelju.


Hotel ARIJA Hotel s tremi zvezdicami nudi prostorne in udobne sobe.
Za goste MAJoge sta na voljo le še dve 3-posteljni sobi.

Oprema sobe:
 • kopalnica (prha, wc, sušilec za lase),
 • telefon z zunanjo in interno linijo,
 • večina sob ima balkone
 • pogled na morje ali vinograd,
 • mini bar
 • klima
 • primerno za individualne goste,družine z otroki, upokojence, seminarje,
 • urejen dostop z invalidskim vozičkom
Hotel
BOR
Hotel z dvema zvezdicama povezuje moderno udobje s toplim domačim pridihom.
Za goste MAJoge so na voljo le še ena 2-posteljna soba ter 3- in 4- posteljne sobe.

Oprema sobe:
 • • kopalnica (prha, wc, sušilec za lase),
  • telefon z zunanjo in interno linijo,
  • večina sob ima balkone ali teraso,
  • pogled na morje ali vinograd,
  • primerno za družine z otroki, upokojence, seminarje,
  • urejen dostop z invalidskim vozičkom.
Vila
CELCER
Za goste MAJoge je na voljo le še ena 3-posteljna soba.

V VILI CELCER so vam na voljo še:
 • čajna kuhinja
 • skupinske sanitarije


Slike sob in okolice si lahko ogledate tukaj:
 • photos-1.jpg
 • photos-10.jpg
 • photos-11.jpg
 • photos-12.jpg
 • photos-13.jpg
 • photos-14.jpg
 • photos-14.jpg
 • photos-14.jpg
 • photos-14.jpg
 • photos-14.jpg
 • photos-14.jpg
 • photos-14.jpg
UČITELJI, ki bodo letos sodelovali na MAJogi in z nami delili svoje izkušnje so:
 • Anita Kajtezovič
 • Dušan Mamut Badovinac Zupanjič
 • Anita Leskovšek Feldin
 • Sat Pavan Kaur
 • Claire Akehurst, Italija
 • Nika Mihevc - Narayani
 • Robert Honn
 • Anja Humljan
 • Eva Lina Rotar
 • Biljana Gorše
 • Vladana Ninić, BiH
 • Adnan Gulamović, BiH
ucitelji


Prijavo na MAJogo lahko opravite preko spletnega obrazca
ali pa preko telefona, e-pošte in osebno.


Vse pravice pridržane © BIT-JE Petra Smrtnik s.p., Podolnica 39, 1354 Horjul
pravni poduk