Sat Pavan Kaur
učiteljica kundalini joge
MAJoga 2011
MAJoga 2011
Letos bo MAJoga - 5. Joga Festival Slovenije potekal na čudovitem Debelem Rtiču kjer se bomo v objemu narave predajali izkušenim učiteljem joge ki nas bodo popeljali v svet ...
več
DAN ZA SPREMEMBE:
v joga studiu "Dharma" 27. 3. 2011

Vabimo vas na Dan za spremembe. "Počistite" s staro energijo in pomlad začnite prebujeni, odprti, polni moči in volje do življenja.
Preživite dan z nami in si privoščite spremembo...

narayani, sat pavan kaur, biljana gorše
Program:

9.00 do 10.30: vadba joge za čiščenje telesa in uravnovešanje ide in pingale (Biljana Gorše)
10.30 do 12.30: delavnica muzikoterapije z bobni (Vladana Ninič)
12.30 do 14.00: odmor za kosilo
14.00 do 16.00: Shakti Dance (Sat Pavan Kaur)
16.00 do 18.00: kirtan (Nika Mihevc Narayani)


Prijava možna do
25.03. 2011 na telefon 040 41 58 68.
Cena za celoten program:
120 eur.
Cena posameznih delavnic:
40 eur.
Lokacija: Mesarska 4, Ljubljana


Biljana Gorše:
joga delavnica za čiščenje telesa in uravnovešanje ide in pingale

Na delavnici bomo intenzivno delali na čiščenju telesa, izbor asan je primeren tako za začetnike kot tudi za napredne vadeče. Delovanje nadijev bomo uravnovešali s pranajamo oz. dihalnimi tehnikami.

Vladana Ninič:
delavnica muzikoterapije z bobni
Glasba je pomembna oblika doživetja sveta. Zvok je skrajna stopnja elementa zraka in najmočneje vpliva na pranamyakosho ali pransko telo. Glasba govori skozi ritem, melodijo in harmonijo. Ritem je zelo pomemben in je vseprežemajoč fenomen. Vse pojavne oblike življenja imajo svoj ritem. Ritem ureja čas, lahko sproži olajšanje ali povzroči napetost.
Vsaka čakra v telesu ima svoj ritem, melodijo, harmonijo in zvok. Glasba nam pomaga,da uravnamo delovanje naših notranjih ritmov ali lahko rečemo, da "uglasimo naše strune na vibracije, ki nam omogočajo učinkovito funkcioniranje".
Tokrat bodo na vaše pransko telo delovali zvoki bobnov, udaraljk in zvončkov.

Sat Pavan Kaur:
Shakti Dance
Shakti Dance je joga plesa, ki jo je razvila Sara Avtar Olivier, učiteljica kundalini joge in Shakti dancea, na osnovi jogijske filozofije.
Shakti Dance za sproščanje napetosti, dihanja in odpiranje energetskih kanalov uporablja asane v gibanju, ki jim sledijo dinamične vaje za povečanje in širjenje življenjske energije ter odpiranje čaker.
Te vaje omogočijo našemu celotnemu bitju, da se lahko popolnoma svobodno predaja ter izraža svojo resnično bit skozi ples. Svobodnemu plesu sledi globoka sprostitev, tej pa meditacija v gibanju. Obe omogočata integracijo in ravnovesje vzbujenih energij.
Učinki Shakti dancea so takojšnji: po vadbi se boste počutili polni energije in sproščeno. Zavest duše skozi Shakti dance rodi izkušnjo naše resnične vibracije, naše esence, ki je radostna in svetla. Ko je enkrat prebujena, se spontano manifestira v našem vsakodnevnem življenju.
Delavnico vodi Sat Pavan Kaur, certificirana učiteljica kundalini joge, ki zaključuje celoletni seminar za učiteljico Shakti dancea.

Nika Mihevc - Narayani:
Kirtan
Kirtan je staroindijski običaj petja manter pri katerem se poleg petja uporabljajo glasbeni instrumenti.
"Mantre so besede oziroma zvoki, ki v sebi nosijo inherentno moč, da spremenijo zavest tistega, ki jih izgovarja ali poje. Če hočemo spremeniti našega duha, moramo v bistvu spremeniti zvok oziroma melodijo naše zavesti. Cilj petja na kirtan večeru je stopiti v stik z notranjo Tišino in izkušnjo le-te poglobiti. Taka oblika skupinskega petja ustvari močno energijsko polje, ki nas duhovno hrani in vzbudi naše subtilne energije, kar nam omogoči ostrejše notranje zaznavanje. Učinek, ki ga imajo skupinsko petje manter in meditacija, občutimo še nekaj dni po kirtan večeru"(Gita).
Na delavnici bo z vami Nika Mihevc Narayani.


Vabljeni!


nazaj na dogodke nazaj domov
Vse pravice pridržane © BIT-JE Petra Smrtnik s.p., Podolnica 39, 1354 Horjul
pravni poduk