Sat Pavan Kaur
učiteljica kundalini joge
MAJoga 2011
MAJoga 2011
koncert Narayani
več kot 20 ur delavnic
in predavanj
11 učiteljev iz Slovenije in tujine
gong kopel
delavnice za nosečnice, dojenčke in otroke...
več
Zvočna kopel GONGOV in drugih prvinskih glasbil z Dušanom Mamutom

15. junij (polna luna ;o) ob 19.30 v Horjulu
Dušan MamutVabljeni v zvok prvinskih glasbil: planetarni gongi Sedne, Jupitra, Lune, avstralski aboridžinski didgeridoo, slovaška pastirska fujara, češka pastirska piščal, himalajske pojoče posode, afriška sansula, kavkaška dromlja, ksilofoni, uglašeni vetrni zvonovi, kristalne kvarc posode, afriške dežne palice, različne ustne harmonike, šruti, oceanski boben, šamanski boben, školjke, ...

Prvinska glasbila so enostavna, melodično, harmonično in ritmično pa z njimi lahko prikličemo zvočne svetove, kot so različna polja spevne narave: šumenje valov, dih daljnih vetrov, živali in rastlin, vse do planetarnih vibracij vesolja in nazaj do najbolj intimnega okolja v materinem trebuhu, itn.

Izraz »zvočna kopel« pomeni aktivno polje zvoka, ki ga ustvari igralec na gong in v katerem so občutki podobni lebdenju na vodi, namakanju v zvoku.
Smo iz tonov, vsak del telesa ima svojo frekvenco, telo pa je skupek le teh, kar da osnovni telesni ton. To je možno na bioresonančnih aparatih znanstvenih inštitutov tudi izmeriti. Torej vsako bitje zase je kot glasbilo, ki ga je možno in dobro redno uglaševati. V času zvočne kopeli ustvarimo bogat spekter različnih tonov, podtonov, nadtonov, frekvenc in barv, ki v kombinaciji z namenom ustvarijo učinkovito uglaševanje bitja in prostora na mnogih nivojih. Udeleženec se postopoma potopi v zvok, zavibrira, odloži utrujene vibracije vsakdanjika, se v duhu okopa in vstane kot prerojen. Možen cilj je pot, ki prinese uglasitev po principu resonance in dvig zavesti, ki nastopi sama od sebe, kadar se popolnoma prepustimo, sprostimo in prihodu damo namen.

Za polno doživetje svetujemo sproščen položaj (leže,sede,...).

Po zvočni stvaritvi udeleženci opišejo občutke z besedami: lahkotnost, umirjenost, regeneracija, sproščenost, veselje, rast, mir, polnost, radost, vesolje, prvinskost, širjenje, zvok in več kot to... Skratka "uglašen duh, v uglašenem telesu."

Zvočni koncert bo za vas ustvaril Dušan Mamut Badovinac Zupanjič, otvorili pa jo bomo s preprostimi vajami iz kundalini joge, ki bodo omehčale um in telo ter še bolj odprle duha za izkušnjo t.i. belega šuma.


Prispevek: 15€; 12€ za vadeče pri BIT-JE.

Prijava preko e-pošte: info@bit-je.si ali po telefonu: 031 377 232 (do zasedenosti mest).


domov
Vse pravice pridržane © BIT-JE Petra Smrtnik s.p., Podolnica 39, 1354 Horjul
pravni poduk